

| Ingredience: | |
| tilapie | dle počtu strávníků |
| bramborová kaše (o malinko hustší než klasika) | dle potřeby |
| čerstvý listový špenát nebo mražený listový | dle potřeby |
| česnek | dle chuti |
| cibule | 1 ks |
| máslo | kousek |
| olej | trochu |
| citron | 1 ks |
| smetana | trochu |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| rozmarýn | snítka |
| tymián | snítka |
| kmín | špetka |
Tilápie a špenát? Rozhodně dobrá kombinace!
Na pánvi na másle si orestujeme nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme nakrájený česnek na plátky a restujeme do barvičky. Přidáme špenát a zarestujeme. Přidáme trošičku smetany, osolíme, opepříme a prohřejeme. Tilápii pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, rozmarýnem a kmínem. Necháme nějakou dobu odležet. Rybu poté opečeme na trošce másla. Hnízdečka z bramborové kaše si můžeme posypat např. strouhaným zauzeným ovčím sýrem.
Podrobné info: