Pažitka
Název:

Bramborová hnízda s listovým špenátem a bylinkovou tilápií


Bramborová hnízda s listovým špenátem a bylinkovou tilápií


Ingredience:
Ingredience:
tilapie dle počtu strávníků
bramborová kaše (o malinko hustší než klasika) dle potřeby
čerstvý listový špenát nebo mražený listový dle potřeby
česnek dle chuti
cibule1 ks
máslo kousek
olej trochu
citron1 ks
smetana trochu
sůl špetka
pepř špetka
rozmarýn snítka
tymián snítka
kmín špetka
Postup přípravy:

Tilápie a špenát? Rozhodně dobrá kombinace!

Na pánvi na másle si orestujeme nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme nakrájený česnek na plátky a restujeme do barvičky. Přidáme špenát a zarestujeme. Přidáme trošičku smetany, osolíme, opepříme a prohřejeme. Tilápii pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, rozmarýnem a kmínem. Necháme nějakou dobu odležet. Rybu poté opečeme na trošce másla. Hnízdečka z bramborové kaše si můžeme posypat např. strouhaným zauzeným ovčím sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno