

| Ingredience: | |
| cibule | 2 ks |
| mrkev | 300 g |
| brambory | 1 kg |
| mleté hovězí maso | 500 g |
| červené fazole (400 g) | 1 plechovka |
| vývar | 1 l |
| rajčatový protlak | 4 lžíce |
| olej | 1 lžíce |
| worcesterská omáčka | 1 lžíce |
| hladkolistá petržel | 1 hrst |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Potřebujete připravit rychlé a teplé jídlo? Pak je řešením bramborová polévka, který tyto požadavky hravě splní. Jednoduché základní suroviny, kdy se dají zpracovat i přebytky z ledničky.
POSTUP:
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy). Jakmile je maso orestované, přidáme kolečka očištěné mrkve a kousky oloupaných brambor, protlak a zalijeme vývarem. Ztlumíme oheň a přiklopené vaříme 25-30min, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme scezené fazole a worcester. Prohřejeme, osolíme, opepříme a posypané petrželkou podáváme.