

| Ingredience: | |
| větší brambora | 3 ks |
| vejce natvrdo | 3 ks |
| párek nebo klobáska | 1 ks |
| větší mrkev | 1 ks |
| řapík celeru nebo kus bulvy | 2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| majoránka | špetka |
| drcený kmín | špetka |
| máslo | kousek |
| hladká mouka | trošku |
| sůl | špetka |
Bramboračka plná chutí....
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer (bulvový taktéž nastrouhaný). Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1,5 litru). Když je zelenina téměř měkká (přibližně po 10ti minutách), přidáme na pánvi opečená kolečka párku, posekaná nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, necháme ji vychladnout a rozmícháme do polévky. Ještě cca 5 minut provaříme. Dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme zelené bylinky (petrželku, libeček, pažitku).