Pažitka
Název:

Bramborová polévka s vejci a párkem


Bramborová polévka s vejci a párkem


Ingredience:
Ingredience:
větší brambora3 ks
vejce natvrdo3 ks
párek nebo klobáska1 ks
větší mrkev1 ks
řapík celeru nebo kus bulvy2 ks
česnek2 stroužky
majoránka špetka
drcený kmín špetka
máslo kousek
hladká mouka trošku
sůl špetka
Postup přípravy:

Bramboračka plná chutí....

Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer (bulvový taktéž nastrouhaný). Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1,5 litru). Když je zelenina téměř měkká (přibližně po 10ti minutách), přidáme na pánvi opečená kolečka párku, posekaná nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V kastrůlku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, necháme ji vychladnout a rozmícháme do polévky. Ještě cca 5 minut provaříme. Dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme zelené bylinky (petrželku, libeček, pažitku).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno