Pažitka
Název:

Bramborové koláčky Cibuláčky


Bramborové koláčky Cibuláčky


Ingredience:
Těsto:
brambory uvařené ve slupce1 kg
větší cibule1 ks
mouka (dala jsem 1:1 hladkou a polohrubou)250 - 300 g
tvaroh125 g
vejce2 ks
sůl špetka
olej nebo máslo1 lžíce
Náplň:
velká cibule2 ks
kyselejší jablko2 ks
slanina nakrájená na kostičky150 g
tvrdý sýr150 g
šalvěj pár lístků
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Koláčky pro milovníky cibule....

Troubu předehřejeme na 160°C.
Brambory prolisujeme, přidáme tvaroh, vejce, mouku, osolíme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke směsi. Vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na prsty. Mouku přidáváme podle potřeby.
Na pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, vyjmeme ji a do tuku vložíme na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme na kostičky nakrájená jablka a já přidala posekanou šalvěj. Osolíme a restujeme ještě cca 5 minut. Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péci v troubě. Vrátíme zpět slaninu. Necháme částečně zchladnout a vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr. Těstem vyložíme buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvoříme placičky cca 1cm vysoké. Uprostřed uděláme důlek a naplníme směsí. Potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do rozpálené trouby, pečeme 30min. a poté zvýšíme teplotu na 180°C. Dopečeme dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno