

| Ingredience: | |
| vařené brambory | 600 - 800 g |
| polohrubá mouka | 100 g |
| hrubá mouka | 100 g |
| vejce | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| mouka | na podsypání |
| sádlo, nebo olej | dle potřeby |
| Česnekový dip: | |
| bílý jogurt nebo zakysaná smetana | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
Čím dál více se přesvědčuji, že obyčejné staročeské dobroty jsou prostě nejlepší. Nejen že jsou jednoduché na přípravu, ale hlavně jsou výtečné! Bramborové placky miluji. Věřím, že budou chutnat i vám. A tady varianta na slano, s jogurtovo-česnekovým dipem, ale může být i s pestem z medvědího česneku.
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky. Upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly.
Podrobné info: