Pažitka
Název:

Bramborové placky


Bramborové placky


Ingredience:
Ingredience:
vařené brambory600 - 800 g
polohrubá mouka100 g
hrubá mouka100 g
vejce1 ks
sůl dle chuti
mouka na podsypání
sádlo, nebo olej dle potřeby
Česnekový dip:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Čím dál více se přesvědčuji, že obyčejné staročeské dobroty jsou prostě nejlepší. Nejen že jsou jednoduché na přípravu, ale hlavně jsou výtečné! Bramborové placky miluji. Věřím, že budou chutnat i vám. A tady varianta na slano, s jogurtovo-česnekovým dipem, ale může být i s pestem z medvědího česneku.

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky. Upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno