Pažitka
Název:

Bramborové placky


Bramborové placky


Ingredience:
Ingredience:
vařené brambory600 - 800 g
polohrubá mouka100 g
hrubá mouka100 g
vejce1 ks
sůl špetka
mouka na podsypání
sádlo, nebo olej dle potřeby
povidla dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás variantu bramborových placek na sladko, s povidly, tak jak je má nejraději naše malá Vendulka. Ptáte se, jak je možné, že mám ty placky tak malé a jaký mám na ně "zlepšovák". Je to jednoduché, po zpracování těsta udělejte "bramborový knedlík" a nožem nakrájejte kolečka, které už jen pomoučněnou rukou dotvarujete.

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Poté uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, aby zůstalo žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme šišku a nožem z ní odkrajujeme plátky. Upravíme z nich placky a smažíme na sádle nebo na oleji. Placky můžeme připravit i na sladko, např. s povidly, džemem, nebo tvarohem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno