Ingredience: | |
brambory vařené ve slupce, nejlépe den předem | 1 kg |
polohrubá mouka | 150 - 200 g |
sůl | 1 lžička |
rozpuštěné máslo nebo ghí | na pomazání |
Jakmile TOHLE přede mě někdo položí, tak jsem v sedmém nebi. To se prostě neudržím a soukám do sebe jednu za druhou, kalorie nekalorie. Hlavně, že se s tím nemusím péct. Dneska mi je přinesla manželova maminka neboli tchýňka a udělala mi neskutečnou radost. Hlavně, že jsem byla ráno cvičit a teď se takhle prachsprostě narvu (smích).
Mouku smíchanou se solí rozprostřeme na pracovní plochu nebo vál a nastrouháme do ní najemno oloupané brambory. Důkladně prohněteme a vypracujeme váleček. Z něho odkrajujeme kousky a na dostatečně pomoučené ploše vyvalujeme postupně dotenka placky. Pečeme je na suché pánvi nebo pokud máte k dispozici plotýnku neboli tál, tak na ní. Každou placku potřeme rozpuštěným sádlem. Můžeme je jíst jen tak samotné nebo k vypečené husičce a zelí.
Podrobné info: