Pažitka
Název:

Bramborové placky, lokše


Bramborové placky, lokše


Ingredience:
Ingredience:
brambory vařené ve slupce, nejlépe den předem1 kg
polohrubá mouka150 - 200 g
sůl1 lžička
rozpuštěné máslo nebo ghí na pomazání
Postup přípravy:

Jakmile TOHLE přede mě někdo položí, tak jsem v sedmém nebi. To se prostě neudržím a soukám do sebe jednu za druhou, kalorie nekalorie. Hlavně, že se s tím nemusím péct. Dneska mi je přinesla manželova maminka neboli tchýňka a udělala mi neskutečnou radost. Hlavně, že jsem byla ráno cvičit a teď se takhle prachsprostě narvu (smích).

Mouku smíchanou se solí rozprostřeme na pracovní plochu nebo vál a nastrouháme do ní najemno oloupané brambory. Důkladně prohněteme a vypracujeme váleček. Z něho odkrajujeme kousky a na dostatečně pomoučené ploše vyvalujeme postupně dotenka placky. Pečeme je na suché pánvi nebo pokud máte k dispozici plotýnku neboli tál, tak na ní. Každou placku potřeme rozpuštěným sádlem. Můžeme je jíst jen tak samotné nebo  k vypečené husičce a zelí. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno