Ingredience: | |
větší brambora | 2 ks |
ostrá nakládaná zelenina (použila jsem brazilské Tao-Tao - Kaufland) | 2 lžíce |
sůl | špetka |
pikantní klobása | 1 ks |
česnek | 4 - 5 stroužků |
Jednoduchá rychlovka, která potěší vaše chuťové pohárky....
Brambory uvaříme ve slupce, ale zcela nedovaříme, aby se daly dobře krájet a nerozpadaly se. Z nakládané zeleniny odebereme zhruba 2 lžíce a do ní přidáme natřený česnek.
Brambory můžeme, ale nemusíme oloupat, nakrájíme je na větší kusy. Klobásu nakrájíme na cca 2 cm kolečka. Na špízy napichujeme vždy brambory a klobásu, dokud máme místo. Špízy dáme do pekáče, nejlépe na pečící papír a potřeme je směsí zeleniny a česneku. V rozpálené troubě pečeme cca 20 minut, nejlépe horkým vzduchem.
Podáváme se zeleninou.