Pažitka
Název:

Bramborové špízy s klobásou a ostrou zeleninou


Bramborové špízy s klobásou a ostrou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
větší brambora2 ks
ostrá nakládaná zelenina (použila jsem brazilské Tao-Tao - Kaufland)2 lžíce
sůl špetka
pikantní klobása1 ks
česnek4 - 5 stroužků
Postup přípravy:

Jednoduchá rychlovka, která potěší vaše chuťové pohárky....

Brambory uvaříme ve slupce, ale zcela nedovaříme, aby se daly dobře krájet a nerozpadaly se. Z nakládané zeleniny odebereme zhruba 2 lžíce a do ní přidáme natřený česnek.
Brambory můžeme, ale nemusíme oloupat, nakrájíme je na větší kusy. Klobásu nakrájíme na cca 2 cm kolečka. Na špízy napichujeme vždy brambory a klobásu, dokud máme místo. Špízy dáme do pekáče, nejlépe na pečící papír a potřeme je směsí zeleniny a česneku. V rozpálené troubě pečeme cca 20 minut, nejlépe horkým vzduchem.
Podáváme se zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno