Pažitka
Název:

Bramborové zelné placky pěkně křupavé pečené na Ghí

bez vajec, lepku, mléčných bílkovin a laktózy


Bramborové zelné placky pěkně křupavé pečené na Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
brambory460 g
kysané zelí140 g
sůl dle chuti
česnek4 - 5 stroužků
majoránka dle chuti
tapioka škrob (místo vajíčka)3 lžíce
rýžová mouka polohrubá4 - 5 lžic
Postup přípravy:

Už strašně dlouho na zelné placky myslím a pořád jsem se k nim nějak nemohla dopracovat, ale jelikož zelí je dostatek od babičky a dědy, tak se tomu nedalo dál odolat. Úžasné, chutné, křupavé pro velké i malé mlsné jazýčky. U nás placky nevydržely téměř ani vychladnout a i náš malý dvou a půlletý mlsounek si na nich moc pochutnal.

Brambory nastrouháme najemno, přidáme pokrájené zelí, ostatní suroviny - prolisovaný česnek, koření, sůl, tapioka škrob, zahustíme moukou, množství mouky a tapioka škrobu je závislé na moučnatosti brambor, vše společně zamícháme, upečeme na Ghí.

Pokud nejsme omezeni lepkem, můžeme zahustit špaldovou či klasickou moukou. Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna a nejste omezení bezvaječnou dietou, určitě si jej do připravovaného těsta najemno nastrouhejte, postačí 100g přírodního Šmakouna.

Přeji příjemné křupání.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno