Pažitka
Název:

Bramborovo-čočkové placky


Bramborovo-čočkové placky


Ingredience:
Ingredience:
brambory500 g
červená čočka200 g
gouda50 g
vejce2 ks
cibule1 ks
celer3 řapíky
lahůdkové droždí1 lžíe
pažitka1 lžíce
majoránka1 lžíe
sůl dle chuti
pepř špetka
Dip:
zakysaná smetana1 kelímek
jogurt2 lžíce
zelená kari pasta1 lžička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dneska máme bezmasý den a to je vždycky tak trochu výzva. My jsme totiž rodina velmi masožravá, takže to musí stát za to. Dospělákům jsem podávala s dipem ze zakysané smetany a zelené kari pasty.

Brambory si předvaříme ve slupce. Červenou čočku povaříme pár minut v osolené vodě. Oboje necháme lehce zchladnout. Mezitím si oloupeme řapíky celeru a odstraníme tužší vlákna na povrchu řapíků. Nakrájíme na kousky a tyčovým mixérem rozmixujeme s trochou vody na hladké pyré. To pak vmícháme do scezené čočky. Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce, droždí, bylinky a koření. Vše důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a mezitím si na plech s pečícím papírem lžící tvarujeme placky. Pečeme 20 minut, obrátíme a ještě asi 10 minut dopečeme z druhé strany. Můžeme podávat s pikantním dipem. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno