

| Ingredience: | |
| větší brambory | 6 ks |
| vydlabaná oloupaná cuketa | 1/2 ks |
| žloutek | 1 ks |
| špaldová polohrub mouka, hladká celozrnná | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| Ovocný rozvar: | |
| mražené višně | dle chuti |
| moučkový cukr | dle chuti |
| mák | dle chuti |
Včera večer jsem přemýšlela jak udělat bramborové noky trošku hodnotnější a napadla mě cuketa. Tak jsem to ráno hned vyzkoušela.
Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.
Podáváme s ovocným rozvarem, já použila mražení višně, které jsem nechala povolit a krátce prohřála. Nandáme višně na noky, posypeme směsí máku a cukru.
Podrobné info: