Pažitka
Název:

Bramborovo-cuketové noky s višňovým rozvarem


Bramborovo-cuketové noky s višňovým rozvarem


Ingredience:
Ingredience:
větší brambory6 ks
vydlabaná oloupaná cuketa1/2 ks
žloutek1 ks
špaldová polohrub mouka, hladká celozrnná dle potřeby
sůl špetka
Ovocný rozvar:
mražené višně dle chuti
moučkový cukr dle chuti
mák dle chuti
Postup přípravy:

Včera večer jsem přemýšlela jak udělat bramborové noky trošku hodnotnější a napadla mě cuketa. Tak jsem to ráno hned vyzkoušela.

Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.

Podáváme s ovocným rozvarem, já použila mražení višně, které jsem nechala povolit a krátce prohřála. Nandáme višně na noky, posypeme směsí máku a cukru. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno