Pažitka
Název:

Bramborovo-houskový knedlík se špekem, červeným zelím, zkaramelizovanou cibulkou a jablky


Bramborovo-houskový knedlík se špekem, červeným zelím, zkaramelizovanou cibulkou a jablky


Ingredience:
Ingredience na knedlík:
brambory4 ks
hrubá mouka1 a 1/2 hrnku
vejce2 ks
sůl1 špetka
šunka Zvonařka1 balení
špek1 kousek
zelená petřželková nať1 hrstka
větší bagetka od pekaře1/2 ks
Na zelí:
červené zelí1 balení
středně velká cibule1 ks
jablko1 ks
slunečnicový olej2 pol. lžíce
třtinový cukr2 pol. lžíce
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Když se podívali moji přátelé na fotku, automaticky na ní viděli kačenku se zelím. Na druhý pohled však vidíte, že se dá pochutnat na knedlíku a zelí, i když není drůbež v dohledu. Cibulku neodbývejte, bohatě se vám oplatí.

Postup na knedlíky:
Uvaříme brambory ve slupce. Po uvaření je oloupeme, nastrouháme, přidáme hrubou mouku, 2 vejce a špetku soli. Na pánvičce lehce osmahneme nadrobno nakrájenou šunku spolu s nadrobno nakrájeným špekem, ke konci přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Necháme vychladnout. Bagetku z předešlého dne (nebo i zcela ztvrdlou) pokrájíme na drobné kostičky. Vše spolu smícháme a vytvoříme knedlíkové šišky. Knedlíky vaříme na pářeči cca 20 minut.

Postup:
Červené zelí v sladkokyselém nálevu dáme do hrnce, zalijeme ho vodou, lehce osolíme a dáme vařit. Vedle na pánvičce si osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a jedno nahrubo nastrouhané jablko. Když je cibulka s jablíčky osmahnutá dozlatova, tak ji lehce posypeme třtinovým cukrem a posolíme špetkou soli. Pořádně promícháme. Doměkka uvařené zelí slijeme a smícháme jej se zkaramelizovanou cibulkou a jablíčky. Jako ozdobu celého jídla jsem zvolila též zkaramelizovanou cibuli a jablka, připravenou stejným způsobem jako tu, kterou jsem zamíchala do zelí. S tím rozdílem, že jsem jak cibuli, tak jablíčka pokrájela na větší kusy.

Dobrou chuť!!!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno