Pažitka
Název:

Bramborovo-kukuřičná polévka


Bramborovo-kukuřičná polévka


Ingredience:
Ingredience:
bramborycca 500 g
velká cibule1 ks
anglická slanina150 g
mražená kukuřicecca 500 g
smetana1 ks
masový vývar1 l
máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Polévka, která vás nejen řádně zahřeje, ale také zasytí. Díky kukuřici je polévka příjemně nasládlá. A opečená slanina? Ta chuť doladí k dokonalosti.

Na kousku másla zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, ale necháme si několik plátku na opečení na ozdobu. Přidáme nakrájené brambory a mraženou kukuřici, trochu kukuřice si také necháme na ozdobu. Vše orestujeme a zalijeme vývarem, uvaříme doměkka a pak rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu a zase si trošku necháme na ozdobu. Hotovou polévku ještě těsně před podáváním promixujeme a ozdobíme prohřátou kukuřicí, opečenou slaninkou, nasekanou petrželkou a spirálkou ze smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno