

| Ingredience: | |
| kusku | 1 hrnek |
| zeleninový bujón | 1 ks |
| žloutek | 1 ks |
| menší brambory | 2 ks |
| stroužek česneku | 1 ks |
| drcený kmín | 1 špetka |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| Salát: | |
| rajče | 1 ks |
| okurka salátová | 1/2 ks |
| červená paprika | 1/2 ks |
| pórek | 1/2 ks |
| olivový olej | 1 lžička |
| čerstvé bylinky |
Tento recept jsem vařila nejen pro inspiraci děvčatům ze skupinky, kde oddělujeme kytičky a zvířátka, ale hlavně pro sebe. Dneska mám totiž rostlinkový den a podle toho, to na mém talíři vypadá. Dneska ode mne kotletu rozhodně nečekejte. (smích)
Hrnek kuskusu jsem zalila v misce větším hrnkem vody se zeleninovým vývarem. Kdo zná kuskus ví, že kuskus si krásně sám dojde a nabobtná. Kdo chce, může ho i přikrýt pokličkou. Jakmile je vývar vsáklý, přidávám žloutek, 2 nastrouhané brambory, česnek, kmín a ingredience na dochucení. Směs řádně promíchám a namočenýma rukama tvořím placičky, které rovnou dávám na pečící papír na plechu.
Troubu jsem si předehřála na 180 až 200 stupňů a peču dozlatova. Při pečení jsem placky jednou obrátila.
Servírujeme se zeleninovým salátem a případně čerstvou bylinkou ze zahrádky. Přeji dobrou chuť!