

| Těsto na knedlíky: | |
| menší brambory uvařené ve slupce (120 g oloupaných) | 2 ks |
| mrkev | 70 g |
| vejce | 1/2 ks |
| polohrubá mouka | cca 7 lžic |
| muškátový oříšek | špetka |
| sůl | špetka |
| Náplň: | |
| přírodní tofu | 50 g |
| nastrouhaný parmazán | 1 lžíce |
| vejce | 1/2 ks |
| sušený česnek | 1/2 lžičky |
| sušené rajče | 1/2 ks |
| Dokončení: | |
| hladkolistá petržel | dle chuti |
| olej | 1 - 2 lžíce |
S obavami, že se knedlíčky rozvaří, jsem došla úspěšně ke zdárnému konci svého experimentu. Nebojte se ozkoušet je také.
Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit. Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout.
Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na náplň.
Vychladnuté a oloupané brambory prolisujeme. Mrkev s polovinou vejce rozmixujeme na kaši a přidáme k prolisovaným bramborám, přidáme mouku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého kusu těsta utvoříme placku, do středu dáme třetinu náplně a zabalíme knedlík.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme 7 minut.
Petržel nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Knedlíky jím na talíři přeléváme.
Podrobné info: