Pažitka
Název:

Bramborovo-mrkvové knedlíčky plněné tofu a sušenými rajčaty přelité petrželkovým olejem


Bramborovo-mrkvové knedlíčky plněné tofu a sušenými rajčaty přelité petrželkovým olejem


Ingredience:
Těsto na knedlíky:
menší brambory uvařené ve slupce (120 g oloupaných)2 ks
mrkev70 g
vejce1/2 ks
polohrubá moukacca 7 lžic
muškátový oříšek špetka
sůl špetka
Náplň:
přírodní tofu50 g
nastrouhaný parmazán1 lžíce
vejce1/2 ks
sušený česnek1/2 lžičky
sušené rajče1/2 ks
Dokončení:
hladkolistá petržel dle chuti
olej1 - 2 lžíce
Postup přípravy:

S obavami, že se knedlíčky rozvaří, jsem došla úspěšně ke zdárnému konci svého experimentu. Nebojte se ozkoušet je také. 

Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit. Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout.

Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na náplň.

Vychladnuté a oloupané brambory prolisujeme. Mrkev s polovinou vejce rozmixujeme na kaši a přidáme k prolisovaným bramborám, přidáme mouku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého kusu těsta utvoříme placku, do středu dáme třetinu náplně a zabalíme knedlík.

Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme 7 minut.

Petržel nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Knedlíky jím na talíři přeléváme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno