

| Ingredience (7 velkých knedlíků): | |
| vařené brambory | 300 g |
| instantní polenta | 150 g |
| mooučkový cukr | 2 lžíce |
| vejce | 1 ks |
| Dále budete potřebovat: | |
| švestky | dle potřeby |
| mák | dle potřeby |
| rozpuštěné máslo | dle potřeby |
Švestky a mák, to je prostě dokonalá kombinace. Knedlík k nim patří bramborový a polenta už je jen taková malá tečka na závěr, která jídlo trošku znevšední a ozdraví.
Brambory uvařte vcelku a nechte vychladnout. Poté je nastrouhejte na jemném struhadle a nebo je rozmašírujte šťouchadlem na brambory. Přidejte jedno vejce, dvě lžíce moučkového cukru a 150g polenty a vypracujte těsto, které je velmi podobné tomu na klasické bramborové knedlíky.
Švestku (nebo jiné vybrané ovoce) v tomto těstě obalte a vařte ve vroucí vodě asi 7 minut. Podávejte zasypané mákem a cukrem, přelité máslem, a nebo třeba se sladkou strouhankou či oblíbeným sirupem.
Dětská specifika: