Pažitka
Název:

Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí


Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnky
brambory5 - 6 ks
jablko1 ks
sypká skořice1 lžíce
cukr1 hrnek
žloutek2 ks
bílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli)2 ks
tučný tvaroh1 vanička
olej1 hrnek
prášek do pečiva1 balíček
Postup přípravy:

Tahle krásně vláčná bábovka vám doma navodí úžasnou "předvánoční atmosféru" .

Brambory a jablko zbavené slupky a jádřince oloupeme a nastrouháme najemno, k nim přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků, vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh. Dáme do bábovkové máslem vymazané a krupicí vysypané formy a pečeme na 200 st. po dobu prvních deseti minut, pak stáhnout na 170 st. a tak dopékat tak 25 – 30 minut. Dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě. Dobrou chuť!! 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno