Pažitka
Název:

Bramborový guláš se špekáčky a paprikou s noky


Bramborový guláš se špekáčky a paprikou s noky


Ingredience:
Ingredience:
brambory800 g
špekáčky4 ks
sádlo dle potřeby
uzená paprika dle chuti
sypká chilli paprička špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek6 stroužků
velká červená paprika1 ks
velká rajčata2 ks
cibule2 ks
voda dle potřeby
sušená nebo čerstvá majoránka dle chuti
Noky:
vejce2 ks
mléko200 ml
krupička nebo hrubá mouka dle potřeby
sůl špetka
kurkuma špetka
Postup přípravy:

Guláše nezahušťujeme, spíše necháme brambory uvařit hodně doměkka a zahustíme noky.

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a necháme ve vodě cca půl hodiny. Vodu poté slijeme. Špekáčky pokrájíme na kostičky. Papriku pokrájíme na plátky (odstraníme jádřince), rajčata oloupe a pokrájíme na plátky. Cibule pokrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. 

Cibuli necháme zesklovatět a přidáme na kostičky nakrájené špekáčky. Přisypeme oba druhy paprik, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou papriku a zalijeme vodou. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou a vaříme do změknutí brambor, které necháme trochu rozvařit. Guláš se tak trochu zahustí. Přidáme krátce povařit i rajčata.

Na noky si smícháme vejce, sůl, mouku, mléko a špetku kurkumy. Mouky dáme tolik, aby se noky nerozpadly a nerozvařily. Vyzkoušíme u prvního uvařeného noku, podle toho přidáme mouku. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme nok a povaříme jej v guláši cca 6 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno