Pažitka
Název:

Bramborový krém s medvědím česnekem


Bramborový krém s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
velká cibule1 ks
oloupané brambory350 g
vývar (drůbeží či zeleninový)1 l
máslo100 g
medvědí česnek1 svazek (cca 70g)
rozmarýn1 snítka
smetana (31% a více)70 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu, tak jsem z něj hned uvařila tři jídla. Pesto už jste viděli a dneska to bude výborný bramborový krém s medvědím česnekem a krutonama. Sranda hotová do půl hoďky a taková dobrota! Jdeme na to...

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přihodíme na malinký kostičky nakrájený brambory, snítku rozmarýnu, sůl i pepř a za častýho míchání restujeme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, promícháme a vaříme na středním plameni 15 minut. V polovině vaření přidáme pokrájenej medvědí česnek. Na závěr přilijeme smetanu, minutku ještě povaříme, vyndáme rozmarýn, hrnec odstavíme z ohně a rozmixujeme vše dohladka. Podáváme s máslovýma krutonama a na talíři si polívku můžeme ještě dochutit pestem z medvědího česneku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno