Pažitka
Název:

Bramborový salát


Bramborový salát


Ingredience:
Ingredience:
brambory1,5 kg
vejce10 ks
plechovka hrášku400 g
kyselé okurky6 ks
nakládaná zelenina (mrkev, petržel, cibule)1 ks
majonéza750 g
hořčice1 lžíce
cibule1/2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Doprčic, jak já tohle miluju!!! Ráno vstávačka, dodělat náš tradiční vánoční dort s pekanama, pařížskou šlehačkou a marcipánem, máma obaluje řízky v sýru, já dělám humrovou pomazánku na chlebíčky, balim dárky a chodim si na balkón pro jedno...no...maximálně dvě vosí hnízda na posilněnou. Jo a taky užírat...teda kontrolovat bramborovej salát, jestli je jako dost slanej a tak. Všude světýlka, pohádky a nádherná nálada! A na ten salát vám dam recept, jo?

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Oboje pak oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, sterilovanou zeleninu, okurky na kostičky, cibuli nastrouháme nahrubo, /pustí do salátu cibulovou šťávu, takže ho hezky ochutí i tak malé množství a salát pak tolik nenadýmá/, majonézu smícháme s hořčicí a vše rukama spojíme dohromady opatrně tak, abychom ze salátu neměli bramborovou kaši. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a strašně moc si na něm pochutnáme.
Pro odlehčení můžete nahradit část majonézy bílým jogurtem. My to ale neděláme (smích).

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno