

| Ingredience: | |
| brambory | 1,5 kg |
| velká mrkev | 3 - 4 ks |
| petržel | 2 - 3 ks |
| celer | 400 g |
| jablko | 1 ks |
| střední cibule | 1 ks |
| cukr | 1 lžíce |
| ocet | 2 lžíce |
| sterilovaná kukuřice | 1 plechovka (170g) |
| sterilovaný hrášek | 1 plechovka (170g) |
| majonéza | 125 ml |
| jogurt | 100 ml |
| citronová šťáva | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Píšete si o tipy na bramborový salát. U nás děláme dva druhy, ale oba dva bez uzeniny a tady je recept na jeden z nich.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupanou mrkev, celer a petržel. Jakmile je zelenina poloměkká, vypneme sporák, přidáme cukr a ocet a necháme v tomto nálevu vychladnout. Pak zeleninu pokrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme jablíčko a cibuli.
Všechno dáme do větší mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme, zastříkáme citrónovou šťávou, přidáme majonézu a jogurt a znovu promícháme.