Pažitka
Název:

Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou


Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou


Ingredience:
menší salátové brambory uvařené ve slupce500 g
sterilované cibulky1 sklenka
jarní cibulka2-3 ks
čerstvý kopr (nemusí být) dle chuti
majonéza2 lžíce
zakysaná smetana2 lžíce
mléko nebo smetana na vaření1 lžíce
dijonská hořčice1-2 lžičky
čerstvě mletý pepř špetka
sůl špetka
olej trochu
Makrely:
vyfiletovaná makrela2 ks
olej + máslo na opečení
pepř (může být citrónový) špetka
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

I makrela s bramborovým salátem může přistát na vánočním stole.

Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a osolíme. Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát. Promícháme a vložíme do lednice.

Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno