

| salátové brambory | 1 kg | 
| čerstvý mangold nebo špenát | 200 - 300 g | 
| uzený losos (lze použít i čerstvý, opečený) | 150 g | 
| česnek | 2 stroužky | 
| čerstvě mletý pepř (já použila sečuánský) | špetka | 
| olej | trochu | 
| Na zálivku: | |
| olivový olej | 2 lžíce | 
| vinný ocet | 1 lžíce | 
| dijonská hořčice | necelá lžíce | 
| Ingredience: | 
Pokud nemáte mangold můžete použít špenát.
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
 Na pánvi na troše oleje necháme rozvonět posekaný česnek, přidáme natrhané listy mangoldu nebo špenát a necháme zavadnout. Přidáme k bramborům, spolu s natrhaným lososem. Zálivku vymícháme z uvedených surovin, opepříme a promícháme se salátem. Dle chuti dosolíme.
 V lednici necháme vychladit.