salátové brambory | 1 kg |
čerstvý mangold nebo špenát | 200 - 300 g |
uzený losos (lze použít i čerstvý, opečený) | 150 g |
česnek | 2 stroužky |
čerstvě mletý pepř (já použila sečuánský) | špetka |
olej | trochu |
Na zálivku: | |
olivový olej | 2 lžíce |
vinný ocet | 1 lžíce |
dijonská hořčice | necelá lžíce |
Ingredience: |
Pokud nemáte mangold můžete použít špenát.
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi na troše oleje necháme rozvonět posekaný česnek, přidáme natrhané listy mangoldu nebo špenát a necháme zavadnout. Přidáme k bramborům, spolu s natrhaným lososem. Zálivku vymícháme z uvedených surovin, opepříme a promícháme se salátem. Dle chuti dosolíme.
V lednici necháme vychladit.