Pažitka
Název:

Bramborový salát s lososem a mangoldem


Bramborový salát s lososem a mangoldem


Ingredience:
salátové brambory1 kg
čerstvý mangold nebo špenát200 - 300 g
uzený losos (lze použít i čerstvý, opečený)150 g
česnek2 stroužky
čerstvě mletý pepř (já použila sečuánský) špetka
olej trochu
Na zálivku:
olivový olej2 lžíce
vinný ocet1 lžíce
dijonská hořčicenecelá lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Pokud nemáte mangold můžete použít špenát.

Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi na troše oleje necháme rozvonět posekaný česnek, přidáme natrhané listy mangoldu nebo špenát a necháme zavadnout. Přidáme k bramborům, spolu s natrhaným lososem. Zálivku vymícháme z uvedených surovin, opepříme a promícháme se salátem. Dle chuti dosolíme.
V lednici necháme vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno