Pažitka
Název:

Bramborový salát s rukolou a sušenými rajčaty


Bramborový salát s rukolou a sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
nové brambory750 g
půlky sušených rajčat v oleji5 ks
ředkvičky5 ks
olej z naložených rajčat2 lžíce
rukola hrst
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchá rychlovka k večeři. Ingrediencí jen pár a výsledek vynikající. Jaro je v plném proudu, takže ředkvičky a rukolu už máme svoji. Ty první jarní jsou stejně nejlepší.

Omyté brambory uvařte ve slupce do měkka. Pokud máte pěkné nové brambory tak nemusíte loupat, jinak po uvaření ještě teplé oloupejte. Nakrájejte na pravidelné kousky. Osolte, přidejte pokrájené rajčata a olej a promíchejte. Přidejte jednou napůl překrojenou opláchnutou rukolu a ředkvičky nakrájené na silnější plátky a opatrně promíchejte ještě jednou. Podávejte vlažné jako hlavní chod nebo salát ke grilovanému masu i rybě. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno