

| Ingredience: | |
| slanina | 250 g |
| nové brambory | 1 kg |
| máslo | na vymazání pekáčku |
| brynza | 300 g |
| smetana ke šlehání | 250 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| majoránka | špetka |
Velice jednoduchý recept na zapečené brambory s brynzou a smetanou.
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem. Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem. Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou a posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami. Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.
Podrobné info: