Pažitka
Název:

Brambory s brynzou a smetanou


Brambory s brynzou a smetanou


Ingredience:
Ingredience:
slanina250 g
nové brambory1 kg
máslo na vymazání pekáčku
brynza300 g
smetana ke šlehání250 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
majoránka špetka
Postup přípravy:

Velice jednoduchý recept na zapečené brambory s brynzou a smetanou.

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem. Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem. Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou a posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami. Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno