brambory (nakrájené na poloviny nebo čtvrtky) | 1 kg |
olivový olej | 5 lžic |
hladká mouka | 2 lžičky |
parmazán (jemně nastrouhaný) | 100 g |
jemně nasekaná petrželka | hrst |
rozmarýn (jemně nasekaný) | 4 snítky |
strouhaný muškátový oříšek | špetka |
Ingredience: |
Nepodceňujte vůni a chuť špetky muškátového oříšku. Někdy dovede v jídle doslova záyraky.
Předehřejte troubu na 220°C/horkovzduch 200°C/plyn. Vložte brambory do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte 2 minuty přesně. Poté dobře sceďte. Plech polijte trochou oleje a dejte do trouby ohřát.
Vmíchejte mouku, parmezán, bylinky a muškátový oříšek dohromady v misce s malou špetkou soli. Poté brambory promíchejte ve směsi, aby byly rovnoměrně pokrytý. Vyndejte ohřátý plech z trouby a vložte brambory do něj. Brambory v oleji pečeme po dobu asi 40 minut, a sem tam je otočíme. Pokud máte pocit, jako by se na plechu přichytávaly, neposouvejte s nimi, stačí je nechat po celou dobu pečení, tak jak jsou. Upečené dozlatova můžeme hned servírovat.
Podrobné info: