Pažitka
Název:

Brambory s parmazánem


Brambory s parmazánem


Ingredience:
brambory (nakrájené na poloviny nebo čtvrtky)1 kg
olivový olej5 lžic
hladká mouka2 lžičky
parmazán (jemně nastrouhaný)100 g
jemně nasekaná petrželka hrst
rozmarýn (jemně nasekaný)4 snítky
strouhaný muškátový oříšek špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Nepodceňujte vůni a chuť špetky muškátového oříšku. Někdy dovede v jídle doslova záyraky.

Předehřejte troubu na 220°C/horkovzduch 200°C/plyn. Vložte brambory do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte 2 minuty přesně. Poté dobře sceďte. Plech  polijte trochou oleje a dejte do trouby ohřát.

Vmíchejte mouku, parmezán, bylinky a muškátový oříšek dohromady v misce s malou špetkou soli. Poté brambory  promíchejte ve směsi, aby byly rovnoměrně pokrytý. Vyndejte ohřátý plech z trouby a vložte brambory do něj. Brambory v oleji  pečeme po dobu asi 40 minut, a sem tam je otočíme. Pokud máte pocit, jako by se na plechu přichytávaly, neposouvejte s nimi, stačí je nechat po celou dobu pečení, tak jak jsou. Upečené dozlatova můžeme hned servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
pazitka.cz

    zavřít okno