

| Ingredience: | |
| brambory | cca 150 g |
| filé z tuňáka v olivovém oleji | 200 g |
| řecký jogurt | 140 g |
| citronová šťáva | dle chuti |
| černé olivy | dle chuti |
| červený vinný ocet | 1 lžíce |
| hruozrnná mořská sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
S tuňákem se dá vykouzlit spousta úžasných a rychlých jídel. Mezi takové patří i můj recept na brambory s tuňákem a jogurtovým dipem. Miluji lehká a jednoduchá jídla, jejichž příprava nezabere spoustu času. Jediná věc, kterou musíte udělat, je uvařit a oloupat brambory. Zbytek už je hračka.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. V misce smícháme řecký jogurt s citronovou šťávou a vinným octem. Brambory naservírujeme na talíř, poklademe tuňákem a ozdobíme jogurtovým dipem. Nakonec vše posypeme nasekanými černými olivami, ochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem. Podáváme se zeleninovým salátkem.
Podrobné info: