Pažitka
Název:

Brambory v majoránkové omáčce


Brambory v majoránkové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
pevnější brambory (mohou být i rané, ty pak nemusíte loupat)1/2 kg
cibule1 ks
zeleninový vývar dle potřeby
máslo kousek
máslová jíškacca 1 lžíce
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Oprášila jsem starý osvědčený recept na brambory. Určitě vás nadchnou tak jako nás. Jednoduché na přípravu, krásně voňavé a můžete je použít jako přílohu nebo jednoduché vegetariánské jídlo. Já teda k masu. Pokud budete mít majoránku čerstvou, bude to ještě lepší. Další variantou těchto brambor je místo majoránky použít libeček, je to taky super.

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky cca půl cm silné. Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Přidáme brambory, podlije do poloviny výšky brambor vývarem, opepříme a podle potřeby dosolíme. Dusíme skoro doměkka. Podle potřeby dolévámevývar, občas promícháme. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku. Necháme ještě provařit, dokud nebudou brambory zcela měkké. Brambory by neměly v omáčce plavat, měly by být jenom šťávou obalené.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno