Pažitka
Název:

Brambory zapečené s hlívou


Brambory zapečené s hlívou


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory4 ks
šunkový nářez4 plátky
hlíva ústřičná180 g
vejce2 ks
strouhaný čedar1,5 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uzená paprika dle chuti
olivový olej dle potřeby
petrželka dle chuti
libeček dle chuti
jarní cibulka1 ks
Postup přípravy:

Hlíva má u nás v kuchyni vždy první místo, je zdravá a moc chutná, proto ji ráda přidávám do různých receptů.

Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, nakrájíme na kolečka a osušíme. Na dno pekáčku kápneme olej, zasypeme pokrájenou jarní cibulkou, poklademe střídavě brambory, šunkovým nářezem, nasypanými bylinkami a pokrájenou hlívou. Zalijeme vejci se strouhaným čedarem a necháme zapéci v rozehřáté troubě dokřupava. Podáváme s rajčaty nebo se salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno