Pažitka
Název:

Brněnský řízek


Brněnský řízek


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso (kýta, krkovice, pečeně - jak kdo má rád)2 plátky
šunka100 g
vejce2 ks
sterilovaný hrášek50 g
hladká mouka, vejce, strouhanka na trojobal
tuk na smažení
máslo kousek
Postup přípravy:

Připravte si neobyčejný řízek na brněnský způsob s hráškem.

Šunku nakrájíme na kostičky a dáme společně s hráškem na rozpuštěné máslo. Prohřejeme a přidáme vejce. Necháme ztuhnout.
Maso naklepeme a osolíme. Na polovinu plátku naklademe vejce. Druhou polovinu masa přehneme přes náplň a okraje sklepneme.
Obalíme v trojobalu a osmažíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno