Pažitka
Název:

Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem


Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem


Ingredience:
pohanka1 hrnek
voda1,5 hrnku
česnek1 stroužek
slanina50 g
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej1 lžíce
pečené maso200 g
brokolice200 g
balkánský sýr dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Zdravá pohanka nesmí ve vaši kuchyni rozhodně chybět.

Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny).

Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolici uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.

Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.

Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolici a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno