Ingredience: | |
brokolice | 1 ks |
vařená pohanka | 1 miska |
menší cibule | 1/2 ks |
česnek | 1 stroužek |
bryndza | cca 50 g |
hvězí vývar | 750 - 1000 ml |
ghí | 1 lžíce |
Nejmladšímu rostou zoubky, takže od rána jsem se pohybovala po bytě jako zombie. Na vaření nebyla nálada ani čas, a proto jsem to vyřešila zeleninovou polévkou, kterou jsem zahustila zbylou pohankou z předešlého dne a dochutila pomocí chuťově výrazné bryndzy. Polévka tím rázem získala i na vydatnosti.
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, brokolici rozebereme na růžičky
Na lžíci ghí zpěníme cibuli, česnek, přihodíme brokolici a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, aby byla zelenina ponořená, a vaříme do změknutí.
Poté přidáme pohanku a bryndzu a vše rozmixujeme. Konzistenci si upravíme podle sebe případným doředěním zbylým vývarem či horkou vodou.
Přivedeme k varu a máme hotovo. Bryndza je dost slaná, komu by nestačilo, může si dosolit.