Pažitka
Název:

Brokolicová polévka s pohankou a bryndzou


Brokolicová polévka s pohankou a bryndzou


Ingredience:
Ingredience:
brokolice1 ks
vařená pohanka1 miska
menší cibule1/2 ks
česnek1 stroužek
bryndzacca 50 g
hvězí vývar750 - 1000 ml
ghí1 lžíce
Postup přípravy:

Nejmladšímu rostou zoubky, takže od rána jsem se pohybovala po bytě jako zombie. Na vaření nebyla nálada ani čas, a proto jsem to vyřešila zeleninovou polévkou, kterou jsem zahustila zbylou pohankou z předešlého dne a dochutila pomocí chuťově výrazné bryndzy. Polévka tím rázem získala i na vydatnosti.

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, brokolici rozebereme na růžičky 
Na lžíci ghí zpěníme cibuli, česnek, přihodíme brokolici a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, aby byla zelenina ponořená, a vaříme do změknutí. 
Poté přidáme pohanku a bryndzu a vše rozmixujeme. Konzistenci si upravíme podle sebe případným doředěním zbylým vývarem či horkou vodou. 
Přivedeme k varu a máme hotovo. Bryndza je dost slaná, komu by nestačilo, může si dosolit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno