Pažitka
Název:

Brokolicová quinoa se Šmakounem a sýrem feta

vaření se Šmakounem


Brokolicová quinoa se Šmakounem a sýrem feta


Ingredience:
Ingredience:
brokolice bez košťálu1 ks
quinoa200 g
Šmakoun bez příchutě200 g
rajčata200 g
sýr feta100 g
rukola hrt
česnek1 stroužek
opražená sezamová semínka1 vrchovatá lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
máslo nebo olej dle potřeby
Postup přípravy:

Po prodlouženém víkendu mimo kuchyň a s naprosto nekontrolovaným jídelníčkem (smích) už jsem se opravdu těšila na něco lehkého a bezmasého. Takže moje první rande s quinoou je tu a dopadlo, řekla bych, nad očekávání a všichni jsme si moc pochutnali.

Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Přecedíme přes sítko a dáme novou vodu (dvojnásobné množství, než kolik je quinoi). Přidáme sůl a můžeme i oblíbené koření, já dala lžičku Nesoldíka. Vaříme, dokud se většina vody nevstřebá a zrnka nezačnou být průhledná (trvá to asi 10-15 minut). Pak ještě necháme pod pokličkou dojít, dokud se nevsákne všechna voda. Brokolici si rozebereme na růžičky a ty povaříme asi 10 minut v páře. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo a na něm si opečeme brokolici, nakrájenou na malé kousky. Přidáme pokrájená rajčata, prolisovaný stroužek česneku a nasekanou rukolu. Lehce opepříme a vmícháme kostičky nebo nudličky šmakouna. Přidáme také nadrobený feta sýr a opražená sezamová semínka. Nakonec vmícháme quinou do zeleninové směsi. Případně ještě podle chuti dosolíme. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno