

| Ingredience: | |
| brokolice včetně stonku (ořezaného) | 350 g | 
| strouhanka + na obalení | 45 g | 
| ovesné vločky rozemleté najemno | 20 g | 
| vejce | 1 ks | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| sušený tymián | větší špetka | 
| olej | na smažení | 
| Bramborovo-mrkvové pyré: | |
| brambory | 150 g | 
| mrkev | 90 g | 
| máslo | 1 lžíce | 
| citronová šťáva | 1 lžička | 
| sůl | špetka | 
Nejen krásně barevný, ale především chutný pokrm, který vás nadchne.
Brokolici rozebereme na menší části, vložíme do kastrolu, zalijeme trochou vody, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou. Když brokolice zchladne, rozsekáme jí najemno v mixéru. V míse smícháme rozemleté vločky, strouhanku, vejce, brokolici, tymián, pepř a sůl. Necháme chvíli odstát (asi 5 minut). Pokud je hmota příliš měkká, přidáme ještě trochu strouhanky. Ze směsi tvoříme karbanátky (asi 5 ks), které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 10 minut).
Brambory a mrkev nakrájíme na stejně velké kostky, které vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a osolené vaříme do změknutí. Poté je scedíme, ale necháme v kastrolu trochu vývaru. Přidáme máslo, citronovou šťávu a rozmixujeme do hladka. Podle potřeby dosolíme.
Podrobné info: