Pažitka
Název:

Brokolicový quiche se žampiony, šunkou a čedarem


Brokolicový quiche se žampiony, šunkou a čedarem


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka typ 1050150 g
pohanková mouka50 g
máslo125 g
sůl1/2 lžičky
ledová voda4 lžíce
Náplň:
brokolice bez košťálu1 ks
sterilované žampiony200 g
šunka od kosti100 g
čedar8 plátků
vejce3 ks
smetana ke šlehání1 kelímek
česnek1 stroužek
sušená bazalka1 lžička
tymián2 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Přemýšlela jsem, co nám připravím na zub k dnešnímu hokeji. No...vlastně bych ho asi upekla stejně, takže to nebudu svádět na ty naše kluky šikovný. Tak URČITĚÉÉÉÉÉ (smích).

Obě mouky promícháme se solí a přidáme na kousky nakrájené máslo. Společně hněteme a mneme mezi prsty, dokud nevznikne drobenka. Do té pak přidáme ledovou vodu a znovu dobře propracujeme, až se těsto spojí v jednolitou hmotu. Dáme odpočinout asi na 15 minut do lednice. Brokolici rozebereme na růžičky a odkrájíme košťály, předvaříme si jí v páře, aby trochu změkla. Odpočinuté těsto si rozválíme na velikost formy a domačkáme dobře i do krajů. Dno propícháme na několika místech vidličkou a dáme předpéct na 180 stupňů na 10 minut (pečení naslepo pomocí zatížení luštěninami). Mezitím si brokolici rozšťoucháme na malé kousky a promícháme s prolisovaným česnekem. Šunku nakrájíme na kostičky, vejce rozkvedláme se smetanou, bylinkami, pepřem a solí. Na předpečený korpus si rozložíme slité žampiony, na ně poklademe rozmačkanou brokolici a zalijeme vaječnou směsí. Nakonec poklademe plátky čedaru a dáme péct na 180 stupňů, na 30 minut dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno