Pažitka
Název:

Brookies


Brookies


Ingredience:
Cookies:
hladká mouka220 g
kypřící prášek do pečiva1/2 lžičky
třtinový cukr120 g
máslo110 g
vejce1 ks
čokoládové pecky nebo nasekaná čokoláda100 g
Brownies:
máslo75 g
čokoláda120 g
krupicový cukr125 g
vejce2 ks
hladká mouka75 g
pekanové ořechy (nemusí být)30 g
vanilkový extrakt1 lžička
Dále budete potřebovat:
papírové košíčky na brookies12 ks
Postup přípravy:

Spojíme-li brownies s tradičním receptem na cookies, vznikne nám jediné... BROOKIES.

Kombinace vláčného čokoládového těsta a křupavé sušenky se hodí jako svačinka, snídaně nebo něco dobrého na výlet či na piknik. 

Upozorňuji, že tento malý koláček je velmi sytý. Pokud se do něj ale už jednou zakousnete, budete kousat až do konce.

Nejprve si uděláme těsto na cookies Všechny ingredience, kromě čokolády, zpracujeme na vále do pevného těsta. Čokoládové pecky zapracujeme nakonec.

Těsto zvážíme a rozdělíme na 12 stejných dílů. Z dílů tvoříme sušenky velké jako je průměr papírového košíčku.

Na brownies rozehřejeme máslo s čokoládou v mikrovlnce - po 30 sekundách vždy promícháme. Necháme vychladnout. 

Vejce našleháme s cukrem do pěny, přidáme čokoládovou směs, mouku, nasekané pekanové ořechy a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchám. 

Brownies rovnoměrně rozprostřeme na dno připravených papírových košíčků a zakryjeme připraveným těstem na cookies.

Pečeme na 180°C asi 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno