Pažitka
Název:

Broskvová granola


Broskvová granola


Ingredience:
Ingredience:
broskve3 - 4 ks
ovesné vločky500 g
vyšlehané bílky2 ks
vegan vanilkový protein (nepovinné)1 odměrka
lněná semínka1 lžíce
chia semínka1 lžíce
arašídy2 lžíce
podrcené vlašské ořechy2 lžíce
horká voda4 lžíce
cukr2 lžíce
sůl špetka
olej na vymazání plechu
Postup přípravy:

Zdravím vás u dnešního receptu na výživnou snídani! Nejlepší je trochu si přivstat a ještě horkou granolu si v misce s jogurtem posypat buď mraženým, nebo čerstvým ovocem ze zahrádky a lesa. Doufám, že se do ní zamilujete tak, jako my!

1. Nejprve si umyjeme broskve, vypeckujeme je a nakrájíme na kostičky. Šťávu, která z ovoce vyteče, nevylévejte. Použijeme ji společně s broskvemi.

2. Vyšleháme si bílky se špetkou soli v tuhý sníh.

3. Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, lněná semínka, chia semínka, arašídy, vlašské ořech a vše promícháme.

4. K vločkové směsi přidáme pokrájené broskve ve vlastní šťávě, horkou vodu, vanilkový protein, cukr a dobře vše promícháme. 

5. Na závět zapracujeme do těsta také našlehané bílky. 

6. Těsto na granolu navrstvíme na připravený a olejem vymazaný plech s pečícím papírem. 

7. Pečeme 15 minut na 200°C, následně prohrábneme, zamícháme a dáme znovu péct na 10 - 15 minut na 180°C.

8. Podáváme s jogurtem a ovocem. Dobrou chuť!

TIP: Ke granole s jogurtem se hodí přidat třeba také domácí Mandlové máslo.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno