

| Těsto: | |
| vejce | 5 ks |
| cukr moučka | 5 lžic |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| puding v prášku | 1 ks |
| mléko | 5 lžic |
| voda | 2 lžíce |
| sůl | špetka |
| žluté potravinářské barvivo | dle potřeby |
| Náplň: | |
| mascarpone | 500 g |
| žloutek | 2 ks |
| moučkový cukr | 4 lžíce |
| broskvový kompot | dle potřeby |
| smetana ke šlehání | 4 ks |
| ztužovač šlehačky | 4 ks |
| pikantní marmeláda nebo džem | dle chuti |
Včera jsme jeli na oslavu narozeniny, tak jsem upekla broskvovou roládu, kterou jsem tak trochu "vytunila". Díky lehkému krému z mascarpone a šlehačky, byla roláda přímo famózní a já vám ji mohu jen doporučit.
5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko vodu a nakonec sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečící papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a po vychladnutí roztočíme.
Mascarpone, žloutky a moučkový cukr vyšleháme dohladka, přidáme ušlehané smetany se ztužovači. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme nejprve marmeládou a poté připraveným krémem. Do krému poklademe nakrájené kompotované broskve a celé zavineme. Zbylým krémem potřeme vršek rolády, dozdobíme cukrářským sáčkem a poklademe broskvemi (pokud máte roládu na pozdější konzumaci, je potřeba broskve potřít želatinou, aby měly stále svěží barvu).
Podrobné info: