

| Těsto: | |
| hořká čokoláda | 120 g |
| máslo | 120 g |
| hnědý cukr | 120 g |
| vejce | 2 ks |
| hladká mouka | 60 g |
| Náplň: | |
| frischkäse nebo tvaroh | 250 g |
| cukr | 60 g |
| vanilkový cukr | 1 balíček |
| vejce | 1 ks |
Čokoládový moučník s frishkäse hotový za pár minut.
Troubu si zapneme na 180 stupňů.
Čokoládu s máslem rozpustíme za stálého míchání v hrnci. Přidáme hnědý cukr, vejce a ručním mixérem šleháme zhruba 5 min, dokud se cukr nerozpustí. Poté přišleháme mouku.
Frischkäse ušleháme s cukry a vejcem.
Do formy vyložené pečícím papírem nalijeme 2/3 čokoládového těsta, dáme náplň a rozetřeme. Dáme zbytek těsta a vidličkou uděláme mramorování. Dáme do rozehřáté trouby péct na 20 minut.