Pažitka
Název:

Brownies


Brownies


Ingredience:
hořká čokoláda200 g
máslo120 g
holandské kakao2 lžíce
třtinový cukr200 g
vejce3 ks
vanilkový cukr2 lžičky
skořicový cukr2 lžičky
hladká mouka100 g
máslo a hladká mouka na vymazání a vysypání formy
Ingredience:
Postup přípravy:

Dnes přidávám recept na přicházející podzimní deprese. =) Tak si bez výčitek obalte své nervy. =)

Troubu předehřejte na 180 stupňů. V teflonovém nepřilnavém rendlíku, na mírném plameni rozpusťte čokoládu spolu s máslem. Až budete mít čokoládu rozpuštěnou, přidejte do ní třtinový cukr, vanilkový a skořicový cukr a kakao. Důkladně promíchejte a do směsi přidejte vejce. Znovu důkladně promíchejte a přidejte druhé vejce. Zase promíchejte a přidejte třetí vejce. Znovu důkladně promíchejte. Poté přisypte mouku a zase důkladně promíchejte. Kulatou formu na koláč si vymažte máslem a vysypte moukou. Do formy pak přelijte hutnou směs a dejte péct. Pečte asi 30 minut. Na povrchu by brownies mělo být upečené a křupavé, ale vevnitř by nemělo být vysušené. Podávejte s domácí šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno