

| Ingredience: | |
| veka | 8 plátků |
| střední rajčata | 6 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| olej extra virgin | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
Předkrmy, jednohubky a takové rychlomňamky mě opravdu baví. Tahle kombinace rajčat, bazalky s kapkou olivového oleje je naprosto famózní, právě pro svou jednoduchost.
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé kousky a přidáme k rajčatům, dochutíme solí.
Pečivo opečeme v troubě do křupava, potřeme česnekem a namažeme rajčatovou směsí, zakápneme olivovým olejem. Bruschettu můžeme ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.
Inspirace: E. Ridi