Pažitka
Název:

Bruschetta s avokádem a zastřeným vejcem


Bruschetta s avokádem a zastřeným vejcem


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 lžíce
pečivo - ideálně bagetky na plátky4 ks
zralé avokádo (ready to eat)2 ks
vejce4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
ocet1 lžíce
citron - šťáva z něj1/2 ks
Postup přípravy:

Moje super oblíbená dvojka - avokádo a vajíčko. Je to kombinace, kterou si ráda dávám k snídani, ale někdy i k večeři. Nedávno jsem zjistila, že celkem dost lidí nemá rádo/nejí avokádo, jak jste na tom vy?

Na pánvi na másle opečte dozlatova pečivo nakrájené na středně tenké plátky. Avokádo zbavte pecky a slupky, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu se lžící octa. Jakmile voda vaří, vytvořte lžící nebo vařečkou rychlým mícháním vír, vejce si v případě potřeby můžete vyklepnout do misky a poté ho vhodit přímo do vzniklého víru. Nechte chvilku vejce se zatáhnout a poté ještě trochu míchejte. Po cca 30 vteřinách je hotovo, voda musí však celou dobu vřít. Vejce vyjměte naběračkou a nechejte dobře okapat. Avokádo navrstvěte na bruschettu a poté položte vejce, osolte, opepřete, podávejte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno