Pažitka
Název:

Bruschetta s ricottovou pomazánkou a cuketou


Bruschetta s ricottovou pomazánkou a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
oblíbené tmavé pečivo bez semínek, opečené nasucho dle potřeby
olivový olej dle potřeby
střední cuketa, nakrájená na kostiřky2 ks
sůl dle chuti
citronový pepř dle chuti
ricotta250 g
mascarpone50 g
nahrubo nastrouhaný sýr Gran Moravia velká hrst
čerstvá bazalka dle chuti
čerstvá máta dle chuti
Postup přípravy:

Tohle je taková dobrota, že Vám na ní musím hned dát recept. Tahle bruschetta je vynikající, jednoduchá a taaak dobrá. Navíc zdravá, vegetariánská a lehká, ideální k bílému vínku a na jaro či léto prostě skvost. Navíc jí zvládne opravdu každý. A odkud, že mám recept? Na nápad mě přivedl recept v časopise, ale nechutnala mi jejich kombinace, bylo to divné a přehnaně dochucené, tak jsem vyměnila nějaké suroviny, jiné přidala a je z toho tato dobrota, která je momentálně nejlepší bruschettou jakou jsem kdy jedla. A zaručuji, že si jí také zamilujete.

Nejdříve si předehřejeme troubu na 250°C a plech vyložíme pečícím papírem. Na něj naskládáme nakrájenou cuketu, osolíme a dobře opepříme, s pepřem tolik nešetřete, cuketa by měla být jemně solená a pikantní. Citronový pepř je zde hodně důležitý, dodá jídlu ten správný šmrnc. Dáme do trouby péct na 10 minut. Poté přepneme na Gril na vyšší výkon a za občasného promíchání pečeme, dokud cuketa nechytne ideální zlatavo-hnědý odstín. V létě klidně můžete cuketu místo kostiček nakrájet na kolečka a opéct na grilu.

Mezitím v mixéru smícháme strouhaný sýr, mascarpone, ricottu a umixujeme na hladší krém, který dochutíme troškou soli a bazalky. Touto směsí potřeme nasucho opečené plátky chleba, na něj navrstvíme cuketu a lehounce posypeme nasekanou mátou. A nyní už si jen stačí pochutnat s dobrým vínem. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno