Pažitka
Název:

Brusinkovo-nektarinkový koláč s tvarohem a ovesnými vločkami


Brusinkovo-nektarinkový koláč s tvarohem a ovesnými vločkami


Ingredience:
Ingredience (forma o průměru 25 cm):
celozrnná špaldová mouka210 g
jemné ovesné vločky180 g
máslo (pokojové teploty)180 g
prášek do pečiva1/2 lžičky
sůl špetka
Náplň:
polotučný tvaroh450 g
vejce2 ks
lesní brusinky1 sklenička (190g)
nektarinky4 ks
vanilkový cukr1 ks
javorový sirup4 lžíce
mandlový likér Amaretto2 lžíce
Postup přípravy:

Léto se u nás doma neobejde bez svěžích ovocných koláčů. Na zahrádkách dozrává postupně spousta druhů a vy si tak můžete vybrat dle své chuti a fantazie. Já jsem pro dnešek zvolila nektarinky v kombinaci s brusinkami a křupavou drobenkou. Tenhle koláč si zamilujete pro svou jednoduchost a fantastickou chuť.

V míse smícháme suroviny na těsto a pomocí rukou ho vypracujeme tak, aby připomínalo drobenku. Z těsta odebereme cca 1/4 a odložíme ho stranou. Zbylé těsto natlačíme do koláčové formy. V menší misce smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a javorový sirup. Hotovou náplň rozetřeme na těsto. Brusinky promícháme s nakrájenými nektarinkami a mandlovým likérem. Brusinky jsou dost sladké, takže už není potřeba přidávat další cukr. Hotovou směsí poklademe tvarohovou náplň a vršek těsta posypeme drobenkou (zbylým těstem). Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno